Éra umělé inteligence v náboru

Podnikatel Tunç Erman, který se podílel na největších zaměstnaneckých projektech v Turecku během svých 20 let zkušeností v oblasti náboru, se s umělou inteligencí založenou platformou OneNewOne připravuje na konkurenci světovým gigantům. Společnost, která poskytuje jedinečné služby v Turecku a dosáhla ohodnocení 2 miliony dolarů, si klade za cíl rozšířit se do celé Evropy, počínaje východní Evropou.

Platforma OneNewOne, jejímž cílem bylo minimalizovat délku a náklady tradičních náborových procesů, byla založena v roce 2019 a po dvouletém výzkumu a vývoji začala fungovat v roce 2021. Tato platforma, která přináší díky umělé inteligenci výrazné změny v náboru a spolupracuje s největšími značkami v Turecku, přitáhla pozornost investorů svým úspěchem. V září minulého roku společnost získala prvního investora s hodnotou 1 milion dolarů a během pouhých 5 měsíců dosáhla hodnoty 2 miliony dolarů. Byla také jedním ze tří startupů, které se dostaly do finále ITÜ Big Bang a byly vybrány pro zahraniční program.

„Nábor do dvou hodin“

Zakladatel společnosti Tunç Erman uvedl, že pokračují v investování s cílem „transformovat náborové procesy od začátku do konce“: „Před zapojením umělé inteligence museli HR pracovníci uskutečnit 3 500 telefonických rozhovorů, aby zaměstnali 100 lidí. Pomocí této metody trval nábor v průměru 42 dní. Dnes však díky technologii OneNewOne integrujeme různé formáty kandidátských databází během několika sekund. Díky chytré klasifikaci a chytrému párování nacházíme toho nejvhodnějšího kandidáta mezi zhruba 1,6 milionu uchazečů. Umělá inteligence vede písemné i ústní pohovory, jako by byla odborníkem na danou pozici. Nejvhodnější uchazeč může začít pracovat přibližně za dvě hodiny. Úspěšnost umělé inteligence při výběru správného kandidáta je 90 %. Aby bylo možné dosáhnout stejné úspěšnosti při klasickém náboru, musel by HR pracovník absolvovat tříletý intenzivní trénink. Nabízíme zcela nový zážitek z náboru.“

Určení platu

Tunç Erman dále uvedl, že prostřednictvím „Chytrého platového modulu“ poskytuje OneNewOne správné doporučení HR profesionálům při tvorbě pracovních nabídek: „Při stanovení mzdy prostřednictvím umělé inteligence bereme v úvahu předchozí zkušenosti kandidáta, jeho dovednosti, soubor zkušeností a průměr uchazečů na podobné pozici. Analyzujeme popis práce a požadavky, a navrhujeme platovou škálu podle průmyslových standardů na podobných pozicích. Zohledňujeme konkurenční výhodu a oborové normy. V úvahu bereme také dřívější výsledky kandidáta, úspěšné projekty a hodnoty, které by mohl společnosti přinést.“
Více v časopise Dünya…

https://www.dunya.com/sirketler/ise-alimda-yapay-zeka-donemi-haberi-721066

 

Začněte hned
ONO pro vás vytvoří „Chytrý kandidátský fond“, klasifikuje ho, spáruje a prostřednictvím „Chytrého pohovoru“ vám přinese užší výběr kandidátů, čímž vás podpoří při náboru talentů.
Jste firma?
Setkejte se se svými hledanými talenty a utvářejte budoucnost pomocí umělé inteligence! Přihlaste se a seznamte se s technologií, která vám za sekundy spojí s tím nejvhodnějším talentem.
Jste uchazeč?
Jste připraveni na kariéru s ONO? Pokud chcete být v nabídce pracovních příležitostí tím, kdo vybírá, nikoli tím, kdo je vybírán, jste na správném místě! Ochráníme vaše soukromí a pomocí umělé inteligence vám představíme pracovní příležitosti.