Изкуствен интелект при набиране на персонал

Предприемачът Тунч Ерман, който е участвал в най-големите проекти за заетост в Турция през 20-годишния си опит в сферата на набирането на персонал, се готви да съперничи на световните гиганти със своята платформа за набиране на персонал OneNewOne, базирана на изкуствен интелект. Компанията, която е уникална в Турция с привилегиите на услугите, които предлага, и е получила оценка от 2 млн. долара, има за основна цел да разшири дейността си в цяла Европа, като започне от Източна Европа.

 

OneNewOne, платформа за набиране на персонал, базирана на изкуствен интелект, която е създадена през 2019 г., за да сведе до минимум продължителността и разходите на традиционните процеси за набиране на персонал, започна дейността си през 2021 г. след двугодишен процес на научноизследователска и развойна дейност. OneNewOne, която за кратко време промени ситуацията в областта на набирането на персонал с помощта на изкуствен интелект и си сътрудничи с най-големите турски марки, привлече вниманието на инвеститорите с успеха си. Компанията, която получи първия си инвеститор с оценка от един милион долара през септември миналата година, достигна оценка от 2 милиона долара за кратък период от 5 месеца. В същото време тя беше един от трите стартъпа, избрани за финала на ITU Big Bang и селектирани за участие в международната програма.

„Назначаване на работа за два часа“

Тунч Ерман, основател на компанията, заявява, че продължава да инвестира с цел трансформиране на процесите по набиране на персонал от началото до края: „Преди въвеждането на изкуствения интелект служителите от отдел „Човешки ресурси“ трябваше да проведат 3500 телефонни разговора, за да наемат 100 души. Средната световна стойност на процеса на набиране на персонал по този метод беше 42 дни. Днес, с технологията OneNewOne, ние интегрираме кандидатски пулове в различни формати за секунди. С функциите за интелигентно класифициране и интелигентно съвпадение намираме правилния човек сред приблизително 1,6 милиона кандидати. Изкуственият интелект провежда писмени и устни интервюта с искания кандидат като експерт на тази длъжност. Най-подходящият кандидат за исканата от работодателя позиция може да започне работа след около 2 часа. Процентът на този служител, поставен от изкуствения интелект, да е правилният човек, е 90 %. При набирането на персонал, извършено с класически методи, само един служител от отдел „Човешки ресурси“, който може да постигне този процент, трябва да премине през строго обучение в продължение на три години. Ние предлагаме на света на бизнеса съвсем нов опит в областта на набирането на персонал.“

Той определя и заплатата

Тунч Ерман заяви, че предоставят правилните предложения на специалистите по човешки ресурси, докато правят предложение за работа с OneNewOne „Модул за интелигентна заплата“, и каза: „Когато вземаме решение за заплатата с помощта на изкуствен интелект, ние вземаме предвид предишния опит на кандидата, уменията и опита на кандидата и средната стойност на кандидатите на подобни позиции. Анализираме описанието на длъжността и изискванията с помощта на изкуствен интелект и препоръчваме скала на заплатите според стандартите в бранша при подобни позиции. Вземаме предвид конкурентните предимства и нормите в бранша. Вземаме предвид данните за предишната работа на кандидата, постиженията му по проекти и добавената стойност, която може да осигури за компанията.“

Прочетете повече в Dünya…

https://www.dunya.com/sirketler/ise-alimda-yapay-zeka-donemi-haberi-721066

 

Започнете сега
ONO създава за вас „Smart Candidate Pool“, класифицира, съпоставя, представя краткия списък с „Smart Interview“ и ви помага да наемете таланта.
Вие сте компания
Запознайте се с талантите, които търсите, и оформете бъдещето с изкуствен интелект! Влезте в профила си, за да се запознаете с технологията, която ще ви осигури подходящите таланти за секунди.
Вие сте кандидат
Готови ли сте да направите своята кариера? Ако искате да бъдете този, който избира, а не този, който е избран, сте на правилното място! Ние ви предлагаме възможности за работа, като защитаваме личните ви данни и използваме изкуствен интелект.