Ще пренесе опита си в областта на човешките ресурси в чужбина

Платформата за набиране на персонал OneNewOne, базирана на изкуствен интелект, се готви да се конкурира със световните гиганти. Компанията, която е уникална в Турция с предлаганите от нея услуги и е получила оценка от 2 млн. долара, има за основна цел да разшири дейността си в цяла Европа. Тунч Ерман, основател на компанията, заяви, че автобиографиите се класифицират и сравняват в рамките на минути в платформата, а предварителните интервюта се провеждат с модула „Smart Interview“ и каза: „Преди въвеждането на изкуствения интелект служителите от отдел „Човешки ресурси“ трябваше да проведат 3500 телефонни разговора, за да наемат 100 души. Средната продължителност на процеса на набиране на персонал по този метод в световен мащаб е била 42 дни. Днес, с технологията OneNewOne, ние интегрираме кандидатски пулове в различни формати в рамките на секунди.

С функциите за интелигентно класифициране и интелигентно съвпадение намираме правилния човек сред приблизително 1,6 милиона кандидати. Изкуственият интелект провежда писмени и устни интервюта с искания кандидат като експерт на тази длъжност. Най-подходящият кандидат за исканата от работодателя позиция може да започне работа след около 2 часа. Процентът на този служител, поставен от изкуствения интелект, да е правилният човек, е 90 %. При набирането на персонал, извършено с класически методи, само един служител от отдел „Човешки ресурси“, който може да постигне този процент, трябва да премине през строго обучение в продължение на три години.“

Ерман заяви, че предоставят правилните предложения на специалистите по човешки ресурси с модула OneNewOne „Smart Salary Module“: „Изкуственият интелект прави предложения за заплати, като разглежда уменията и опита на кандидата и средната стойност на кандидатите на подобни позиции.“ Ерман посочи, че пазарът за набиране на персонал в света е достигнал размер от 36 млрд. долара и отбеляза следното: В Турция тази цифра е около 300 милиона долара. Създадохме компания в Лондон като стъпка към целта ни да разширим дейността си в света. В момента работим интензивно с Унгария. Наскоро навлязохме на гръцкия и българския пазар. Съвсем скоро ще бъдем в Германия. Понастоящем изкуственият интелект на OneNewOne може да предоставя услуги на турски, английски, унгарски, български и гръцки език.

Прочетете повече в Ekonomist…

Започнете сега
ONO създава за вас „Smart Candidate Pool“, класифицира, съпоставя, представя краткия списък с „Smart Interview“ и ви помага да наемете таланта.
Вие сте компания
Запознайте се с талантите, които търсите, и оформете бъдещето с изкуствен интелект! Влезте в профила си, за да се запознаете с технологията, която ще ви осигури подходящите таланти за секунди.
Вие сте кандидат
Готови ли сте да направите своята кариера? Ако искате да бъдете този, който избира, а не този, който е избран, сте на правилното място! Ние ви предлагаме възможности за работа, като защитаваме личните ви данни и използваме изкуствен интелект.