Získává HR zkušenosti v zahraničí

OneNewOne, platforma pro nábor zaměstnanců na bázi umělé inteligence, se připravuje na konkurenci světovým gigantům. Společnost, která poskytuje jedinečnou službu v Turecku a získala ohodnocení 2 miliony dolarů, si klade za cíl rozšíření do celé Evropy. Zakladatel společnosti Tunç Erman uvedl, že životopisy jsou na platformě klasifikovány, párovány a předběžné pohovory prováděny prostřednictvím modulu „Chytrý pohovor“ během několika minut: „Před zapojením umělé inteligence museli HR pracovníci uskutečnit 3 500 telefonických rozhovorů, aby zaměstnali 100 lidí. Pomocí této metody trval nábor v průměru 42 dní. Dnes však díky technologii OneNewOne integrujeme různé formáty kandidátských databází během několika sekund.“

„Díky chytré klasifikaci a chytrému párování nacházíme toho nejvhodnějšího kandidáta mezi zhruba 1,6 milionu uchazečů. Umělá inteligence vede písemné i ústní pohovory, jako by byla odborníkem na danou pozici. Nejvhodnější uchazeč pro požadovanou pozici může začít pracovat přibližně za dvě hodiny. Úspěšnost umělé inteligence při výběru správného kandidáta je 90 %. Aby bylo možné dosáhnout stejné úspěšnosti při klasickém náboru, musel by HR pracovník absolvovat tříletý intenzivní trénink,“ řekl Erman.

Erman také uvedl, že pomocí „Chytrého platového modulu“ poskytují správné doporučení HR profesionálům: „Umělá inteligence navrhuje mzdu na základě dovedností a zkušeností kandidáta a průměru uchazečů na podobné pozici.“ Erman upozornil na skutečnost, že trh s náborem zaměstnanců ve světě dosáhl hodnoty 36 miliard dolarů, a pokračoval: „V Turecku se tato hodnota pohybuje okolo 300 milionů dolarů. V rámci našeho cíle expanze jsme založili firmu v Londýně. Nyní intenzivně spolupracujeme s Maďarskem. Nedávno jsme vstoupili na trhy v Řecku a Bulharsku. Velmi brzy budeme také v Německu. Umělá inteligence OneNewOne aktuálně poskytuje služby v turečtině, angličtině, maďarštině, bulharštině a řečtině.“

Více v časopise Ekonomist…

Začněte hned
ONO pro vás vytvoří „Chytrý kandidátský fond“, klasifikuje ho, spáruje a prostřednictvím „Chytrého pohovoru“ vám přinese užší výběr kandidátů, čímž vás podpoří při náboru talentů.
Jste firma?
Setkejte se se svými hledanými talenty a utvářejte budoucnost pomocí umělé inteligence! Přihlaste se a seznamte se s technologií, která vám za sekundy spojí s tím nejvhodnějším talentem.
Jste uchazeč?
Jste připraveni na kariéru s ONO? Pokud chcete být v nabídce pracovních příležitostí tím, kdo vybírá, nikoli tím, kdo je vybírán, jste na správném místě! Ochráníme vaše soukromí a pomocí umělé inteligence vám představíme pracovní příležitosti.