Изкуственият интелект променя всичко в набирането на персонал

Говори като колега и дори сам определя хонорара си.

 

Изкуственият интелект категоризира стотици кандидати за набиране на персонал за секунди, организира интервюта, подготвя въпросите, провежда интервюто и представя доклад. Изкуственият интелект разговаря с разработчика на софтуер като с разработчик на софтуер, а с пилота като с пилот. Той предлага предложение за заплата, като взема предвид набора от умения и опит на кандидата…

 

İSMAİL ŞAHİN- Изкуственият интелект, който започна да навлиза във всеки аспект от живота ни, едновременно намалява разходите и спестява време при набирането на персонал. Тунч Ерман, основател на OneNewOne (ONO), система за управление на набирането на персонал, базирана на изкуствен интелект, стартира процес на автоматизация въз основа на опита, който е натрупал след 20 години управление на национални и международни набирания на персонал, и проблемите, с които се е сблъсквал. Като разделиха автобиографиите на 67 части, те създадоха 4 различни речника с изкуствен интелект, напълно собствени. Сега това, което екип от 10 души прави с часове и дни, изкуственият интелект го прави за секунди с 90 % точност. Като изтъква, че 60 % от днешните професии ще изчезнат през следващите 15 години, Тунч Ерман отбелязва, че изкуственият интелект ускорява процеса на набиране на персонал и удовлетворява служителя и работодателя, като гарантира, че на работното място ще бъде назначен най-подходящият човек. Тунч Ерман отговори на нашите въпроси…

Бихте ли ни разказали накратко за OneNewOne?

Работейки в областта на набирането на персонал във вертикалата на човешките ресурси, OneNewOne класифицира и сравнява пула от автобиографии в рамките на няколко минути с помощта на технология с изкуствен интелект и дава възможност на изкуствения интелект да провежда предварителни интервюта с модула „Smart Interview“. Освен това с модулите „Автоматизация на интервюта и изпити“ и „Интелигентно предложение“ предлага на служителите от отдел „Човешки ресурси“ възможността да управляват целия процес на набиране на персонал на една платформа с помощта на обучаващи се алгоритми.

Как ви хрумна идеята за набиране на персонал с помощта на изкуствен интелект?

В продължение на повече от 20 години съм управлявал десетки хиляди процеси по набиране на персонал в Турция и в чужбина. Участвал съм в най-големите проекти за набиране на персонал в Турция, налагало се е да обучавам много човешки ресурси за повтарящи се дейности в тези големи проекти. Изпитах трудността да повтарям едни и същи процеси във всеки проект и да създавам нови екипи за това, мислейки как можем да автоматизираме тези процеси, възникна идеята за OneNewOne. Годината беше 2019, когато се появи идеята. През 2021 г. направихме официалното си учредяване. Със софтуерен екип от 6 души създадохме нашите речници. Но по това време не определяхме това като изкуствен интелект. През 2021 г. пуснахме версия 2. По този начин влязохме в ITU Çekirdek с инвестиция от 1 млн. долара, а през 2023 г. пуснахме версия 3, която използваме сега. С новата версия започнахме да постигаме много бърз напредък.

Прочетете повече в Milliyet…

https://lnkd.in/dXmQgkkq

 

Започнете сега
ONO създава за вас „Smart Candidate Pool“, класифицира, съпоставя, представя краткия списък с „Smart Interview“ и ви помага да наемете таланта.
Вие сте компания
Запознайте се с талантите, които търсите, и оформете бъдещето с изкуствен интелект! Влезте в профила си, за да се запознаете с технологията, която ще ви осигури подходящите таланти за секунди.
Вие сте кандидат
Готови ли сте да направите своята кариера? Ако искате да бъдете този, който избира, а не този, който е избран, сте на правилното място! Ние ви предлагаме възможности за работа, като защитаваме личните ви данни и използваме изкуствен интелект.